Premieră națională: Primele intervenții EVAR cu anestezie locală, la Spitalul Floreasca. Sunt realizate de prof. univ. dr. habil. Horațiu Moldovan, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF „Carol Davila”

Primele intervenții EVAR (endoprotezare de aortă abdominală pentru anevrism de aortă abdominală) efectuate cu anestezie locală, au început să fie realizate, încă de săptămâna trecută, de prof. univ. dr. habil. Horațiu Moldovan, Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” de la Spitalul Clinic de Urgență(SCUB), alături de colegii chirurgi, radiologi intervenționali și anesteziști.

  • dr. Marian Broasca – chirurgie cardiovasculară
  • dr. Laurentiu Gulie – radiologie intervențională
  • dr. Sabina Safta și Dr. Valeria Stati – medici rezidenți chirurgie cardiovasculară
  • dr. Alex Conduraru – ATI
  • Pacienții au fost investigați radiologic de dr. Costin Minoiu și pregătiți din punct de vedere cardiologic de dr. Claudia Nica și dr. Andrada Guță.
„Spre deosebire de intervențiile chirurgicale deschise de înlocuire a aortei abdominale, în procedura de tip EVAR nu se fac incizii, durează aproximativ o oră, abordarea este total percutanată, se poate efectua cu anestezie locală, pacientul rămâne treaz, din laboratorul de angiografie merge direct pe secție și poate fi externat în două zile, fără să necesite recuperare” – precizează instituția.
Secția de Chirurgie Cardiovasculară Floreasca adresează mulțumiri managmentului SCUB, „de al cărui suport a beneficiat constant”.
Foto: Secția Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Floreasca

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.