Premieră în sistemul medico-militar românesc: Primele două proceduri chirurgicale de implant de valvă aortică Sutureless

sursa foto: MApN/Facebook

La începutul lunii martie, s-au efectuat, în premieră pentru sistemul medico-militar românesc, primele două proceduri chirurgicale de implant de valva aortică Sutureless, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

„Premieră în Spitalul Militar Central „Carol Davila” – proceduri chirurgicale de implant de valvă aortică Sutureless. În prezent, pe baza noilor tehnologii medicale, intervenţiile chirurgicale cardiovasculare se realizează prin procedee tot mai moderne, care reduc considerabil trauma, durerea postoperatorie şi riscul de infecţii”, informează MApN, pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, acest tip de valvă reduce timpul de ischemie miocardică și de circulație extracorporeală, factori extrem de importanți în desfășurarea intervențiilor chirurgicale pe cord. Din acest motiv, sunt indicate pacienților cu riscuri mai mari, vârsta crescută, status biologic precar sau intervenții chirurgicale complexe, cu grad ridicat de risc pentru pacient.

Procedurile chirugicale au vizat doi pacienți, de sex feminin și masculin, „vârsta înaintată și teren biologic tarat, factori care descriau un context medical complicat, care punea în pericol viața pacienților, în situația în care se opta pentru procedura chirurgicală standard”.

Sursa citată afirmă că intervențiile chirurgicale au fost efectuate fără incidente, pacienții fiind externați, în stare bună, după câteva zile.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.