Premierul cere mobilizarea generală a ministerelor care sunt implicate în bătălia anti-COVID

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor care conduc ministerele implicate în bătălia anti-COVID ”mobilizarea generală” a acestor instituții, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut în ultimele zile.

„Creşterea numărului de cazuri, creşterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă şi vă solicit fiecărui ministru să sunaţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maxim şi să utilizeze toate instrumentele legale pentru a putea reduce numărul de persoane infectate”, a declarat Ludovic Orban, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, Ludovic Orban i-a cerut ministrului sănătății, Nelu Tătaru, să convoace pentru luni Colegiul ministerului și să organizeze o videoconferință cu șefii direcțiilor de sănătate publică.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 614 cazuri de infectare cu noul coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând joi la 30.789.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.