Premierul Cîţu: Campania de vaccinare trebuie să continue, cu monitorizarea efectelor adverse. Nu s-a schimat nimic

Premierul Florin Cîţu a anunţat că nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare, care trebuie să continue, cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea efectelor adverse.

„În ceea ce priveşte tipul de vaccin care a fost ieri în discuţie în spaţiul public (n.r. AstraZeneca) Agenţia Europeană a Mediamentelor spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri şi vaccin, de aceea, campania de vacinare trebuie să continue bineînţeles, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse”, a declarat prim-ministrul.

Potrivit premierului, la nivel european, sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu vaccinul antiCOVID al AstraZeneca, „iar Marea Britanie îşi vaccinează toată populaţia. Ar fi greu de crezut că un Guvern ar fi aşa de iresponsabil”.

„Trebuie să avem încredere în experţi, în cei care au recomandat autorizarea acestui tip de vaccin că îşi vor face treaba în continuare. În acelaşi timp, dacă s-ar fi putut, m-aş fi vaccinat cu oricare dintre ele. M-am vaccinat cu ce a fost atunci. Dacă trebuie să ne vaccinăm din nou, bineînţeles mă voi vaccina cu ce va fi atunci. Am încredere în experţii Agenţiei Europene a Medicamentelor şi în general, am încredere în experţi”, a adăugat Cîţu.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.