Premierul Cîţu, la şedinţa CNCCI: Am cerut creşterea numărului de paturi la ATI și continuarea vaccinării în forţă

Premierul Florin Cîţu şi șefu Departamentului pentru Situații de Urgență,secretarul de stat Raed Arafat, au participat, duminică, la şedinţa Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), în contextul evoluției pandemiei de coronavirus din România.

Premierul a cerut, în perspectiva unei intensificări a valului trei al pandemiei, creşterea numărului paturilor în secțiile ATI  şi identificarea unor spitale care ar putea trata pacienţi COVID-19.

„Am participat la ședința CNCCI, de astăzi , pentru că vreau sa ma asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție. Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere”, a precizat premierul, într-o postare pe o rețea de socializare.

„Din acest motiv am cerut :
  • Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID
  • Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19
  • Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale
  • Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale
  • Continuarea vaccinării in forță”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Nu trebuie sa uităm ca evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”, a adăgat premierul Florin Cîţu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 4.383 de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 44 de decese. La ATI sunt internaţi 1.232 de pacienţi, numărul acestora fiind în creştere, față de ultima raportare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.