Premierul Cîțu: România primește săptămânal 14.000 de doze de vaccin antiCOVID-19 Moderna

Premierul Florin Cîțu a declarat că România primește săptămânal 14.000 de doze de vaccin antiCOVID-19 dezvoltat de compania Moderna, iar în acest moment, există 60.000 de doze.

“Dacă dozele de vaccin Moderna veneau puțin mai repede, nu ar fi trebuit să facem acea ajustare pentru că erau exact ceea ce nu primisem săptămâna respectivă de la Pfizer (…). De la Moderna, primim 14.000 de doze săptămânal. Ei s-au ținut oarecum de program. Nu le-am pus încă să fie folosite pentru că erau prea puține, dar acum le punem. Trebuie să avem grijă să avem doze și pentru rapel”, a declarat prim-ministrul.

Premierul Florin Cîțu a precizat că vaccinurile Moderna și Pfizer sunt la fel.

“Nu există diferențe între Moderna și Pfizer. Dacă aș fi putut să mai fac un vaccin Moderna ca să arăt că nu este niciun pericol, l-aș face. Din păcate, atunci nu erau. Ministerul Sănătății a prezentat acest lucru. Nu cred că va fi o problemă cum se vor vaccina oamenii”, a spus Cîțu.

Potrivit acestuia, vor fi centre de vacinare care vor avea cabinete diferite, unde poți să te imunizezi cu Moderna sau cu Pfizer.

Premierul a reamintit că un număr de 93.000 de doze de la Pfizer au fost întârziate, dar le vom primi săptămâna următoare.

“Săptămâna aceasta am primit o parte, săptămâna viitoare o altă parte.S-au suplimentat. Ce primeam săptămânal, s-au suplimentat ca să primim cele 93.000 de doze înapoi”, a adăugat premierul.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.