Premierul Ciucă: Am cerut sprijinul cultelor pentru a salva cât mai multe vieţi

Vaccinarea anti-COVID reprezintă o soluţie, iar cea de-a doua, complementară, este comportamentul, a declarat, joi, prim-ministrul Nicolae Ciucă, după discuţiile purtate cu reprezentanţii cultelor religioase, în cadrul cărora s-a solicitat sprijinul acestora pentru „a putea salva cât mai multe vieţi”.

„Domnul ministru Rafila a avut un mesaj cât se poate de bun şi de la nivelul Guvernului susţinem acest mesaj. Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi, iar discuţia a fost dacă vaccinarea este singura soluţie şi răspunsul a fost, de asemenea, cât se poate de ferm şi de clar. Vaccinarea este o soluţie, iar cea de-a doua, complementară vaccinării, este comportamentul, iar prin comportament înţelegem respectul faţă sine, respectul faţă de comunitate, respectul faţă de tot ceea ce înseamnă dorinţa de a salva vieţi”, a afirmat premierul.

Alături de şeful Executivului, la întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase au participat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.