Premierul Ciucă: Este nevoie de adaptarea protocolului de tratament, de noi resurse terapeutice şi de monitorizarea permanentă a stocurilor de medicamente

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că este nevoie de o schimbare a abordării pentru gestionarea valului 5 al pandemiei.

Mai exact este nevoie de adaptarea protocolului de tratament, de noi resurse terapeutice şi de monitorizarea permanentă a stocurilor de medicamente.

Oficialul a mai precizat că la Ministerul Sănătăţii va fi înfiinţat un grup de management al informaţiilor operative în sănătate. Acest grup va avea rol de coordonare a resurselor, acţiunilor şi informaţiilor medicale.

Mai mult, potrivit premierului, va fi extinsă capacitatea de testare şi va fi îmbunătățit rolul asistenţei medicale ambulatorii.

Premierul a mai precizat că este extrem de important ca în această perioadă să existe un parteneriat între cetăţeni, autorităţi şi sistemul medical.

”Să lucrăm împreună şi să avem încredere unii în ceilalţi, să avem încredere în specialişti, în sfaturile lor”, a declarant Ciucă.

Oficialul a pus accent și pe problema incediilor din spitale, care au fost tot mai dese în ultima perioadă.

”Punem la locul cuvenit problematica siguranţei pacientului în spital. Trebuie să înţelegem tot ce este de înţeles din consecinţele grave ale incendiilor produse în spitale şi astfel să luăm măsurile necesare pentru a nu se repeta. Modul în care a fost gestionată până acum pandemia şi consultările cu specialiştii ne-au dovedit că este imperativă adaptarea protocolului de tratament, introducerea unor noi resurse terapeutice şi monitorizarea permanentă a stocurilor de medicamente”, a subliniat premierul.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.