Ciucă: Pandemia a arătat importanţa asigurării echilibrului între libertăţile democratice şi dreptul la viaţă al cetăţenilor

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că pandemia de COVID-19 a arătat importanţa asigurării de către stat a echilibrului între libertăţile democratice şi dreptul la viaţă al tuturor cetăţenilor.

Premierul a precizat că starea de alertă este la fel de importantă ca şi nevoia de prezervare a drepturilor şi libertăţilor şi va lua toate măsurile necesare pentru a trece această criză.

„Pandemia COVID-19 a arătat încă o dată cât de importantă este asigurarea echilibrului dintre libertăţile democratice şi dreptul la viaţă pe care statul trebuie să îl asigure tuturor, inclusiv prin servicii medicale de care toţi cetăţenii români trebuie să beneficieze în mod egal. Starea de alertă este, alături de limitările legale şi legitime ale libertăţilor cetăţenilor pe o perioadă restrânsă, la fel de importantă ca şi nevoia de prezervare a drepturilor şi libertăţilor care dau esenţa statului democratic. Nevoia acestui echilibru este evidentă astăzi când traversăm o perioadă de criză sanitară în care sunt necesare unele reglementări pentru combaterea COVID-19. Trebuie să traversăm cu bine împreună această perioadă şi voi lua toate măsurile necesare pentru a trece ţara prin această criză cu sprijinul experţilor şi personalului de specialitate, al instituţiilor statului, în colaborare cu partenerii europeni şi internaţionali, dar mai ales cu sprijinul cetăţenilor României”, a afirmat Ciucă, la şedinţa din Parlament, dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei în vigoare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.