Premierul Ciucă: Recomandările date odată cu încetarea stării de alertă, măsuri preventive de protecție care contribuie sănătatea publică. Virusul nu a fost eradicat

Premierul Nicolae Ciucă a îndemnat populația, chiar în prima zi în care starea de alertă a fost ridicată, să respecte recomandările făcute de specialiștii în sănătate.

Oficialul a explicat că acest lucru este important deoarece virusul SARS-CoV-2 nu a fost eradicat și încă provoacă infectări, chiar dacă numărul acestora este mai mic.

”Este important de subliniat că odată cu încheierea stării de alertă au fost exprimate o serie de recomandări din partea specialiștilor și consider că este important să continuăm să recomandăm și îndeosebi prin exemplul personal să arătăm că respectăm aceste recomandări, din conștiință personală, fiind convins că respectând aceste recomandări ne protejăm pe noi înșine. De asemenea, este o măsură preventivă de protecție care, în continuare, contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică ținând cont de faptul că virusul nu a fost eradicat și încă persistă. (…) Este foarte important să respectăm aceste recomandări”, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Totodată, premierul a ținut să mulțumească populației și medicilor pentru toate eforturile depuse în cei doi de pandemie de până acum. De asemenea, și-a exprimat compasiunea față de rudele celor care au pierdut lupta cu SARS-CoV-2.

”Se încheie doi ani, ani în care a trebuit să respectăm o serie de măsuri și recomandări. Le mulțumesc tuturor românilor care în toată această perioadă au ținut cont de recomandări șia u respectat regulile de protecție. Doresc, de asemenea, să exprim compasiunea mea și a întregului Guvern celor 64.000 de familii care au pierdut pe cineva drag în această perioadă din cauza acestui virus. De asemenea, le mulțumim tuturor celor care au fost implicați nemijlocit în această luptă cu virusul, și aici mă refer la medici, întreg personalul medical, precum și întreg personalul din instituțiile statului care au vegheat la tot ceea ce a însemnat gestionarea acestei pandemii”, a mai spus premierul.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.