Premierul Ciucă: Susțin dezvoltarea de noi produse farmaceutice în cadrul Institutului ”Cantacuzino” și relansarea celor care l-au consacrat în deceniile trecute

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat vineri importanța continuării activităților de cercetare în domeniul microbiologiei și și-a exprimat susținerea pentru dezvoltarea de noi produse farmaceutice în cadrul Institutului ”Cantacuzino”, precum și relansarea produselor care l-au consacrat.

”Pandemia a demonstrat cât de important este accesul rapid la tratamente eficiente și adaptate la variantele noi de agenți patogeni care apar. Este absolut necesară continuarea activităților de cercetare în domeniul microbiologiei și a tradiției didactice din cadrul acestui institut, complementare misiunii sale de supraveghere epidemiologică și îmi exprim toată deschiderea să sprijin inițiativele de investiții și colaborare. Susțin dezvoltarea de noi produse farmaceutice în cadrul institutului și relansarea celor care l-au consacrat în deceniile trecute, folosite cu succes pentru imunizarea mai multor generații”, a precizat premierul într-un comunicat de presă cu prilejul celebrării a 101 ani de la înființarea Institutului ”Cantacuzino”.

Oficialul și-a exprimat și încrederea în relansarea Institutului ”Cantacuzino” și în expertiza specialiștilor săi. Totodată, a apreciat ”eforturile care se fac pentru valorificarea expertizei profesionale de excelență și a echipamentelor de ultimă generație din dotarea institutului”.

”Am încredere în relansarea Institutului Cantacuzino și în expertiza specialiștilor săi și consider că împreună merită șansa de a-și recâștiga prestigiul, în beneficiul sănătății publice. Este o temă care mă preocupă, ca prim-ministru, și m-a preocupat și în mandatul de ministru al Apărării Naționale. Apreciez în această privință eforturile care se fac pentru valorificarea expertizei profesionale de excelență și a echipamentelor de ultimă generație din dotarea institutului, iar faptul că laboratorul specializat pe infecții nosocomiale și rezistente la antibiotice asigură din partea României rolul de laborator de referință în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană confirmă potențialul Institutului Cantacuzino”, a mai adăugat premierul Ciucă.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.