Premierul Florin Cîţu, despre valul patru al pandemiei COVID-19: Sistemul de sănătate va face faţă

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că sistemul de sănătate va face faţă valului patru al pandemiei, menţionând că autorităţile au un plan pentru a transforma mai multe unități medicale, în special în Bucureşti, în spitale 100% COVID.

“Vom face faţă, sistemul de sănătate va face faţă. E adevărat că nu a pornit cum trebuia, nu cred că valul patru a fost pregătit cum trebuia, dar acum de când e domnul ministru Cseke lucrurile merg mai bine şi veţi vedea că vom face faţă. (…) Avem un plan pentru a transforma mai multe spitale, şi în special în Bucureşti, în spitale COVID, 100% COVID, mai sunt şi celelalte TIR-uri pe care le vom folosi. Sunt soluţii pe care le vom folosi, dar, în acelaşi timp, este clar că trebuie să avem soluţii şi pe termen lung şi asta înseamnă investiţii”, a transmis Florin Cîţu.

Premierul a vorbit și despre țina Ministerului Sănătății, privind numărul de paturi de la ATI, dedicate pacienților bolnavi de COVID-19.

“Ministerul Sănătăţii a venit cu mai multe soluţii, sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID, soluţiile sunt în continuă mişcare, am crescut numărul de paturi de la 600 la peste 1200, ţinta ar putea fi 2.000 de paturi, dar acestea sunt soluţiile pe termen scurt. Majoritatea covârşitoare, peste 99% dintre persoanele care astăzi se îmbolnăvesc, se infectează cu COVID, sunt persoane nevaccinate”, a transmis premierul.

Totodată, Cîțu a declarat că România nu a fost pregătită pentru valul patru al pandemiei, iar mesajele anti-vacciniste sunt principalul motiv pentru care campania de imunizare nu a fost un succes.

“Campanii antivaccinare care sunt făcute de ani de zile, este greu să le demontezi în câteva luni de campanie pro-vaccinare” a mai transmis premierul.

Întrebat dacă vor fi decise noi restricţii, Florin Cîţu a răspuns: “Avem deja toate măsurile care se iau de la 6 la mie. Nu avem ce să implementăm până la 6 la mie”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.