Premierul Florin Cîțu: Nu luăm în calcul o carantinare. Mergem în direcția relaxării economiei, cu condiția de a ne vaccina cu toții

După ce secretarul de stat din Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan, a declarat că o carantină de două săptămâni ar ajuta lupta împotriva pandemiei de COVID-19, premierul Florin Cîțu a precizat că aceasta a fost o discuție teoretică și nu reprezintă o propunere sau un scenariu luat în calcul. În acest sens, premierul a dat asigurări, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că nu există opțiunea privind o carantină totală. Potrivit premierului, măsurile merg în direcția relaxării economiei, cu condiția vaccinării populației.

“Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și doamna secretar de stat vă dădea un exemplu teoretic. Noi, știți foarte bine, că anul trecut, toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni pentru că asta era discuția despre virus, trebuia să stai în casă două săptămâni pentru a scăpa de virus, era o discuție teoretică, nu era o propunere în acest sens”, a precizat premierul.

“Nu luăm în calcul o carantinare, am spus din primul moment că nu va exista un lockdown în România generalizat, nu va exista o carantinare, mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării economiei cu condiția de a ne vaccina cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse” , a explicat Florin Cîțu.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.