Premierul Mario Draghi și soția sa s-au vaccinat cu serul antiCOVID al AstraZeneca

Premierul Italiei, Mario Draghi, în vârstă de 73 de ani, şi soţia sa, Maria Serenella Cappello, s-au vaccinat marţi cu vaccinul AstraZeneca, în conformitate cu schema de vaccinare pentru regiunea Lazio, au informat surse guvernamentale, citate de EFE.

Draghi, desemnat în februarie de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, în postul de prim-ministru pentru a scoate ţara din criza politică, s-a prezentat la gara centrală din Roma, Termini, unde a fost deschis un centru de vaccinare.

Mario Draghi anunţase deja că se va vaccina cu serul produs de compania anglo-suedeză atunci când îi va veni rândul, în momentul în care Italia a reluat vaccinarea cu AstraZeneca, după o întrerupere decisă ca urmare a apariţiei mai multor cazuri de tromboză, potrivit Agerpres.

Italia vaccinează cu AstraZeneca persoanele de peste 65 de ani şi membrii forţelor de ordine, profesori şi alte categorii de risc.

Preşedintele Mattarella, în vârstă de 79 de ani, a primit deja prima doză la 9 martie, la spitalul Spallanzani din Roma, conform calendarului stabilit de autorităţile sanitare locale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.