Premierul Nicolae Ciucă: Consultările cu specialiștii trebuie să rămână o constantă în gestionarea crizei sanitare

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că, în gestionarea crizei sanitare, consultările cu specialiștii trebuie să rămână o constantă.

”La nivelul Guvernului vom asigura resursele necesare pentru a susține sistemul sanitar să facă față efectelor pandemiei, iar consultările cu specialiștii trebuie să rămână o constantă în gestionarea crizei sanitare”, a declarat premierul Ciucă înainte de ședința de Guvern de joi.

Totodată, premierul s-a arătat mulțumit de procentul mare de medici de familie vaccinați împotriva SARS-CoV-2, fapt pe care l-a considerat ”cel mai elocvent exemplu de încredere în știință”.

Nicolae Ciucă a mai precizat că a făcut apel la medicii de familie să continue eforturile de până acum în lupta cu pandemia.

”Astăzi (joi – n.r.), împreună cu ministrul Rafila, am avut o întâlnire cu reprezentanții medicilor de familie, pe care îi considerăm a fi cei mai aproape de cetățeni și cei care cunosc cel mai bine comunitățile locale. Am făcut apel la dumnealor să continue efortul pe care l-au făcut până acum astfel încât împreună să putem depăși cu bine sperăm într-o perioadă cât mai scurtă pandemia COVID-19. Am aflat că 90% dintre medicii de familie sunt vaccinați, ceea ce este un lucru îmbucurător. De asemenea, consider că este demn de subliniat faptul că acesta poate fi considerat cel mai elocvent exemplu de încredere în știință pe care cei care desfășoară această activitate îl dau față de cei cărora le acordă asistenșă medicală. Pe acest pilon construim rolul cheie pe care îl vor avea medicii de familie în gestionarea pandemiei și practic urmărim amplificarea rolului și relevanței pe care ei îl au în noul plan pe care l-au realizat colegii noștri de la Ministerul Sănătății. Considerăm că prin implicarea lor în extinderea capacității de testare a pacienților, aplicarea tratamentului și monitorizarea persoanelor cu forme ușoare ale bolii, precum și informarea cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 constituie măsuri care impuneau pentru a putea face față valului 5 al pandemiei COVID-19”, a mai declarat premierul Ciucă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.