Premierul Orban: Diabetul este diagnosticat la aproximativ unul din zece români

Premierul Ludovic Orban a transmis sâmbătă, cu ocazia Zilei Mondiale a diabetului zaharat, că afecțiunea este diagnosticată la aproximativ unul din zece români, iar una din două persoane care trăiește cu diabet tip II nu este diagnosticată.

Și asta în contextul în care, a precizat premierul Orban, diabetul zaharat este a șasea cea mai frecventă afecțiune cronică din lume.

“Cifrele confirmă că diabetul este o realitate pentru multe familii din România care au nevoie de informare și sprijin din partea autorităților dar și a fiecăruia dintre noi. Prin programele aprobate de Executiv, asigurăm accesul pacienților care suferă de diabet la tratament gratuit și asistență dedicată pentru prelungirea și creșterea calității vieții”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a transmis astăzi, un mesaj la Conferința-Dezbatere online „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19”.

Evenimentul face parte din ediția 2020 a Campaniei Naționale „Controlează-ți Diabetul”, ajunsă deja la a XII-a ediție, și își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la problematica diabetului zaharat. De asemenea, își dorește să identifice posibile soluții astfel încât persoanele cu diabet din România să aibă cât mai puțin de suferit în timpul pandemiei de COVID-19 și să aibă acces cu ușurință la servicii de îngrijire optime.

Conferința-Dezbatere „Controlează-ți Diabetul …și în timpul pandemiei de COVID-19” își propune să aducă împreună, pentru a discuta problematica diabetului zaharat în România, medicilor diabetologi, autorități, asociații de pacienți, societatea civilă, publicul larg și mass-media.

Organizatorul științific al campaniei este Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, iar managementul proiectului este realizat de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.