Premierul Ungariei: Cetăţenii care nu se prezintă la rapelul anti-COVID-19 vor avea certificatele de imunizare revocate

vaccinare-coronavirus

Cetăţenii unguri care nu se prezintă la rapelul anti-COVID-19 vor avea certificatele de imunizare revocate, a declarat, joi, premierul Ungariei, Viktor Orban, în timpul unei conferinţe de presă, informează MTI.

Celor circa 137.000 de persoane care nu s-au mai întors pentru a primi şi a doua doză de vaccin li se vor şterge din registrul oficial certificatele de imunizare, pierzând astfel privilegiile pe care le presupune deţinerea unui astfel de certificat, a subliniat premierul ungar.

Pe de altă parte, Orban a susţinut că Ungaria este cu “o lună, o lună şi jumătate înaintea” altor ţări din Uniunea Europeană (UE) în ceea ce priveşte redeschiderea economiei.

Ungaria – singura ţară membră a UE care foloseşte vaccinul Sinopharm, de asemenea şi vaccinul rusesc Sputnik V, deşi niciunul dintre acestea nu a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) – avea vaccinate la începutul lui iunie 5,1 milioane de persoane, dintr-o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, iar aproximativ 3,6 milioane au primit şi a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.