Preocupări pentru dezvoltarea unor programe de transplant care vizează țesuturile compozite, uterul și intestinul subțire în România

Directorul executiv al Agenției Naționale a Transplantului (ANT), dr. Radu Zamfir, a declarat vineri că există în acest moment preocupări pentru dezvoltarea unor noi programe de transplant care vizează țesuturile compozite, uterul și intestinul subțire.

”În cadrul Spitalului Floreasca sunt practic niște preocupări reluate de a dezvolta un program de transplant de țesuturi compozite. Iar în cadrul centrului Târgu Mureș sunt preocupări în direcția dezvoltării unui program de transplant de uter. De asemenea, există preocupări în direcția dezvoltării unui program de transplant de intestin subțire în cadrul Institutului Clinic Fundeni”, a declarat dr. Zamfir în cadrul unei conferințe de presă cu prilejul Zilei Naționale a Transplantului.

Potrivit dr. Radu Zamfir, ”aceste lucruri sunt realizate și realizabile într-o succesiune logică și anume: instruirea unor oameni în această direcție și, ulterior, crearea contextului în care să se poată acredita centrul pentru acest tip de activitate.”

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.