Președinta Colegiului Medicilor Stomatologi: Sunt foarte mulți medici stomatologi care s-au alăturat voluntar acțiunilor de vaccinare în zonele rurale

Ecaterina Ionescu, președintă a Colegiului Medicilor Stomatologi din România, a declarat, în cadrul celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării București, că sunt foarte mulți medici stomatologi care s-au alăturat voluntar acțiunilor de vaccinare în zonele rurale.

„E nevoie de efortul tuturor , îl susținem și în zonele rurale sunt foarte mulți colegi ai noștri care s-au alăturat voluntar acțiunilor de vaccinare în zonele rurale. Vom fi alături de Colegiul Medicilor și de UMF Carol Davila din București care a inițiat această acțiune de mare anvergură. Mă bucur că am văzut atâta lume dornică să se vaccineze și, implicit, va transmite mesajul și celor care nu au avut curajul până acum să o facă”, a declarat Ecaterina Ionescu.

A doua ediție a Maratonului Vaccinării București, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din Capitală, își propune creșterea numărului de persoane vaccinate împotriva SARS-CoV-2.

O premieră în cadrul celei de-a doua ediții a Maratonului Vaccinării București o reprezintă administrarea vaccinului Johnson&Johnson, ce se efectuează într-o singură doză, după cum au anunțat organizatorii. Astfel, toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani și doresc să se vaccineze o pot face fie cu vaccinul Pfizer, fie cu vaccinul Johnson & Johnson.

De asemenea, toți cei vaccinați cu prima doză în cadrul ediției I a Maratonului Vaccinării București sunt așteptați pentru rapel.

Ediția a doua a Maratonul Vaccinării București se va desfășura atât la Sala Palatului, cât și la Biblioteca Națională a României, unde vor fi amenajate un total de 50 de fluxuri de vaccinare.

Astfel, timp de 3 zile, 24 de ore din 24, peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali și personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la această acțiune.

În cadrul primei ediții a Maratonului Vaccinării, care a avut loc în perioada 7 – 10 Mai, s-au vaccinat 20.360 de persoane cu prima doză de vaccin Pfizer.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.