Președinte ANPC: Cele mai multe sesizări, în perioada aceasta, le-am avut în sectorul panificației

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Eduardt Cozminschi, a declarat pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro că cele mai multe sesizări și reclamații, în perioada aceasta cu pandemia, au venit din sectorul panificației. De aici și  inițiativa de modificare a legislației, printr-un proiect de ordin, prin care produsele de panificație și pâinea vrac să fie comercializate preambalate sau vândute asistat.

”A crescut numărul reclamațiilor și sesizărilor în această perioadă privind modul de desfășurare a comerțului. Aceste sesizări și reclamații am încercat să le transpunem într-un ghid de bune practici cu marele rețele comerciale în ideea în care să eliminăm orice alte surse de contaminare sau de transmitere a acestui virus. La nivelul ANPC există o permanentă preocupare pentru supravegherea și monitorizarea pieței din acest punct de vedere. (…) Printre cele mai multe sesizări și reclamații le avem și pe cele din sectorul acesta al pâinii și al produselor de panificație. Tocmai de aceea s-a și impus nevoia acestui proiect legislativ. Alte sectoare la care am primit foarte multe reclamații sunt cele privind desfacerea vrac a legumelor și fructelor, la dulciuri, iar în acest sens s-au luat măsuri la nivelul hipermarketurilor pentru a se restrânge pe cât posibil desfacerea vrac a produselor”, a declarat Eduardt Cozminschi.

Preambalarea produselor de panificație vrac ar fi o măsură în plus pe care ANPC dorește să o ia în vederea asigurării securității și sănătății consumatorului român.

”Ideea acestui ordin era de fapt să preîntâmpinăm prezența consumatorului în punctele de autoservire pentru că, știm foarte bine, există acel gest reflex al cumpărătorului de a verifica dacă produsul este proaspăt, dacă este cald etc. Trebuie să limităm la maximum contactul fizic al produsului de către cumpărător în ideea în care respectivul cumpărător poate atinge mai multe produse în afară de cele pe care le cumpără el. (…) Acest ordin nu ar fi viza doar preîntâmpinarea răpândirii acestui virus. Urmărim, de fapt, o creștere a gradului de securitate al produsului pentru că pot apărea și alte complicații nu doar răspândirea acestui virus. (…) Eu cred că ar fi o măsură în plus pe care o luăm pentru a asigura securitatea și sănătatea consumatorului român”, a mai adăugat președintele ANPC pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.