Președinte COPAC: Medicina din România este o medicină de performanță

”Medicina din România este o medicină de performanță. Medicii români sunt recunoscuți la nivel mondial, la nivel european, toată lumea îi apreciază”, a declarat, miercuri, Radu Gănescu, Președinte COPAC, într-un mesaj de Ziua Națională a României pentru corpul medical românesc.

”Mă bucur să vorbesc astăzi despre personalul medical, care de fiecare dată este, a fost și va fi alături de pacienții lor, alături de cetățenii acesti țări. Mă bucur să vorbesc despre medici, despre persoanlul medical, niște oameni dedicați activității lor și profesioniști în ceea ce fac. Vedem de fiecare dată, când România are probleme cu diverse situații de pandemie, de lucruri care se întâmplă într-o societate, primii care sunt alături de cetățeni, primii care luptă pentru sănătatea cetățenilor sunt medicii. Pentru aceste lucruri, ar trebui să le mulțumim, să ii susținem, au nevoie de susținerea noastră, au nevoie de noi. Medicina din România este o medicină de performanță. Medicii români sunt recunoscuți la nivel mondial, la nivel european, toată lumea îi apreciază. Este și rândul nostru, al cetățenilor, să îi apreciem și să îi susținem. Mă bucur că medicii din România sunt în sistemul de sănătate românesc, pe care, din nefericire, nu toți îl susținem așa cum ar trebui”, a precizat președintele COPAC.

”Împreună, trebuie să găsim soluții pentru noi toți: soluții pentru România, soluții pentru pacienți, pentru cetățenii acestei țări. Medicii au trecut printr-o perioadă dificilă, au luptat și au fost 24 din 24 de ore alături de pacienții lor. Este o minune că sunt mulți în viață astăzi, datorită muncii medicilor”, a mai transmis Radu Gănescu, președintele COPAC.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.