Președintele a promulgat legea privind contribuția personală în sistemul privat de sănătate

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că asiguraţii în sistemul de asigurări sociale de sănătate vor putea plăti o contribuţie personală pentru a acoperi diferenţa dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS), decontate de CNAS.

„Asiguraţii care optează să beneficieze de unele servicii medicale acordate de furnizorii privaţi care încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate, în regim de spitalizare continuă, ambulatoriu clinic de specialitate şi ambulatoriu paraclinic, pot plăti o contribuţie personală pentru a acoperi diferenţa dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privaţi şi tarifele suportate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate decontate de casele de asigurări de sănătate”, prevede legea.

Contribuția personală pentru fiecare categorie de serviciu medical trebuie să fie afișată online, pe site-urile furnizorilor privați de servicii medicale.

În continuare, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) trebuie să introducă prevederi în acest sens în normele contractului-cadru.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.