Președintele ANSVSA: Mă voi deplasa personal în Maramureș pentru a vedea cum se desfășoară punerea în aplicare a măsurilor privind gripa aviară

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, a explicat pentru RoHealthReview.ro ce măsuri imediate se iau pentru combaterea gripei aviare, după descoperirea acestui virus într-o fermă comercială din județul Maramureș.

”Se iau măsuri de combatere în focare, adică uciderea și incinerarea păsărilor din exploatația menționată. Se iau măsuri de delimitare a zonelor de protecție și supraveghere. Acestea sunt măsuri care se iau de urgență. Se iau măsuri de limitare a circulației păsărilor în zona respectivă, de izolare a zonei – nu mai intră, nu mai iese nimic de acolo – măsuri de biosecuritate pentru tot ce înseamnă ferme din jur”, a spus Robert Chioveanu.

El a precizat că ieri a avut loc ședința Centrului Național de Combatere a Bolilor, în videoconferință cu Prefecții din Maramureș și județele limitrofe. ”Mă voi deplasa personal (în Maramureș – n.r.) pentru a vedea cum au fost dispuse și cum se desfășoară punerea în aplicare a acestor măsuri”, a precizat el.

Potrivit Autorității, au fost luate toate măsurile de combatere în focar și nu există posibilitatea afectării sănătății populației.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.