Președintele Asociației de Educație în Boli Respiratorii: Familia, suport psihologic pentru pacienţi

Asist. univ. dr. Alina Croitoru, președintele Asociației de Educație în Boli Respiratorii, a declarat că fiecare dintre pacienţii confruntaţi cu un diagnostic al unei boli severe se confruntă şi cu un impact emoţional, familia fiind importantă pentru suportul psihologic.

“Este important ca familiile pacienţilor să cunoască boala şi consecinţele asupra vieţii de zi cu zi pentru a ajuta pacienţii să treacă mai uşor peste aceste consecinţe. Un exemplu sunt pacienţii care au nevoie de oxigenoterapie la domiciliu şi trebuie să ştie cum să-şi gestioneze concentraţia de oxigen, dar şi cei din familie trebuie să ştie cum să utilizeze în caz de urgenţă, acesta fiind un exemplu practic”, a explicat asist. univ. dr. Alina Croitoru.

Potrivit acesteia, pe lângă recomandările medicilor, pacienţii sunt cei care pot să-şi gestioneze cel mai bine boala, pentru că ei sunt cei care decid dacă îşi vor lua sau nu medicaţia, dacă vor urma sau nu sfaturile medicilor.

“Dacă are la îndemână toate instrumentele de educaţie furnizate de noi poate să ia mai corect aceste decizii şi să-şi monitorizeze mai corect boala, alături de familie”, a adăugat asist. univ. dr. Alina Croitoru.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței “Educaţia în bolile respiratorii. Provocări şi persective”, transmisă pe platforma www.conferinte-live.ro. Sănătatea Press Group este producătorul video al conferinței.

www.conferinte-LIVE.ro este o platformă dezvoltată de către Sănătatea Press Group – o soluție completă pentru organizarea de evenimente live cu durata de până la 4 ore, în spațiul online, prin videostream, în aceeași configurație ca în cazul evenimentelor obișnuite.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.