Președintele CJ Sălaj promite: SJU Zalău va beneficia de „cel mai modern bloc operator din Sud-Estul Europei”

Pacienții Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău vor beneficia de „cel mai modern bloc operator din Sud-Estul Europei”, a transmis, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, într-o conferinţă de presă; în plus, unitatea spitalicească din subordinea autorităților locale, va mai beneficia de o nouă secţie de oncologie şi de un proiect de eficientizare energetică:

„Noi suntem pregătiţi astăzi să vă anunţăm că vom avea un bloc operator, cel mai modern din sud-estul Europei, pentru că ne permitem să spunem asta. Mai avem un proiect pentru un centru oncologic, care va rezolva problema acelor oameni cu cancer. Ştim ce reprezintă din toate punctele de vedere, pentru o fiinţă umană, şi fizic, şi psihic.

În plus, având în vedere suportul pe care trebuie să-l aibă familia pentru acel om, consider că e obligatoriu să dezvoltăm acest centru oncologic la Zalău. Avem medici foarte buni, avem medici performanţi care sunt capabili să ofere pacienţilor un tratament, dacă vom avea acel centru oncologic, şi vă spun că toate aceste lucruri sunt foarte aproape. Vrem să băgăm lopata, hârleţul, cum se spune, în acest an, la fundaţii şi într-un ritm accelerat să le construim, La fel, deja am depus un proiect pe eficientizare energetică şi suntem eligibili. Asta înseamnă o nouă faţă la Spitalul Judeţean, modernă, ca şi în străinătate. Nu suntem europeni de rangul trei sau doi, trebuie să fim europeni de rangul unu”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, citat de Agerpres.

Proiectul este finanţat din fonduri europeane, după cum urmează: pentru realizarea blocului – 303,7 milioane de lei, secţia de oncologie – 221 milioane de lei şi eficientizarea energetică – 59 milioane de lei.

Un nou bloc operator – la care, în prezent, se lucrează la proiectul tehnic pentru pentru ca în cel mai scurt timp să demareze procesul de achiziţie pentru execuţia de lucrări – va fi construit în extinderea corpului principal de spitalizare şi va avea o suprafaţă totală de circa 9.500 metri pătraţi, dispuşi pe şase niveluri (demisol, parter şi patru etaje). Astfel, la demisol se vor amenaja camera de sterilizare, vestiarele şi atelierele, la parter fiind bucătăria şi sala de mese, primul etaj va fi destinat Secţiei Anestezie și Terapie Intensivă şi Unităţii de Transfuzie Sanguină, la următoarele două etaje cele 14 săli de operaţie, iar la ultimul etaj vor exista săli de şedinţe, un birou şi o terasă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.