Președintele CMMB, despre cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon: Întreaga situație trebuie să se lămurească. Vă rog să credeți în medicii care își respectă titulatura

„Opinia publică trebuie să cunoască tot adevărul în cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, așa cum este firesc în orice altă situație”, a transmis, sâmbătă, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).  „Familiile pacienților trebuie și vor afla adevărul și întreaga situație trebuie să se lămurească”, a subliniat președintele CMMB, făcând apel la populaţie să creadă în continuare ”în medicii care îşi respectă titulatura de medic”.

„Consider că în Municipiul București și la nivel național avem foarte mulți medici profesioniști desăvârșiți, avem colegi medici recunoscuți la nivel internațional, avem ,,buni medici’’ și din acest motiv situația nu trebuie să se interpreteze, ci trebuie clarificată și nu trebuie să se aducă un minus la nivel de încredere și al percepției raportat la menirea de a fi medic, un minus pentru profesioniștii din domeniul medical în ansamblu”, a transmis prof. univ. dr. Cătălina Poiană, pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Președintele CMMB a arătat că medicul este profesionistul care protejează sănătatea și salvează vieți.

„În conformitate cu atribuțiile și competențele Colegiului Medicilor din Municipiul București în acest caz, ca anchetă, îmi doresc să fie cât mai rapid încheiate verificările și prezentat onest rezultatul cercetării către public. Transparență totală în orice situație, precum și comunicarea rapidă a rezultatelor în acest caz tulburător, având în vedere informațiile care au apărut public, sunt esențiale pentru ca încrederea pacient-medic să nu se deterioreze”, a mai afirmat prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

„Vă rog însă să credeți în continuare în medicii care își respectă titulatura de MEDIC, în marea lor majoritate medicii își exercită profesia corect și profesionist. #RespectPentruPacienți, #RespectPentruMedici trebuie să reprezinte direcția corectă și generală!”, a mai transmis președintele CMMB.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.