Președintele CMMB: Este important că în comunitatea medicală din București avem o manifestare specializată pe oncologie, centrată pe dezvoltarea medicilor tineri

„Este extrem de important că în comunitatea medicală din Capitală avem de acum o manifestare specializată pe oncologie și centrată pe dezvoltarea medicilor tineri, a colaborării între specialiști, între specialități și la nivel instituțional”, a declarat, vineri, în deschiderea Summitului de Oncologie București, prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB).

„Avem nevoie de astfel de manifestări științifice, avem nevoie de mentori cum este doamna profesor universitar doctor Cornelia Nițipir, oameni implicați atât în partea medicală, deci cu o puternică experiență clinică și universitară, dar și oameni care doresc să construiască echipe, să dezvolte tineri medici. Oncologia medicală este o specialitate într-o dezvoltare continuă, care trebuie să țină pasul cu dezvoltarea inovațiilor în domeniu, cu dezvoltarea cercetării din domeniul oncologiei. Din păcate constatăm din ce în ce mai mult că patologiille din sfera oncologică se regăsesc la o parte din populație, iar medici din toate specialitățile trebuie să trateze, pe specialitatea sa, un pacient cu afectare oncologică. De aceea, caracterul pluridisciplinar în care se defășoară această conferință este foarte inspirat ales și important”, a afirmat prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

Președintele CMMB a subliniat rolul Summitului de Oncologie București în dezvoltarea educației medicale a tinerilor medici.

„Stimați colegi medici tineri, vă recomand să vă implicați în această manifestare deoarece din ce am văzut din programul științific aveți ce învăța. Dar, poate cel mai important lucru este că programul manifestării aduce, prin lectori și tematică, o abordare care sprijină dezvoltarea educației medicale a dumneavoastră, a tuturor participanților din cadrul acestui eveniment. Vă mulțumesc și vă sunt alături atât ca președinte al CMMB cât și ca lector în cadrul Summitului de Oncologie București”, a mai spus prof. univ. dr. Cătălina Poiană.

Inițiatorul științific al Summitului de Oncologie București este prof. univ. dr. Cornelia Nițipir.

„O abordare multidisciplinară, care implică diferite specialități medicale, precum și cooperarea pacienților, poate avea un impact semnificativ în gestionarea afecțiunilor oncologice. Abordarea multidisciplinară necesită implicarea unui spectru larg de profesioniști din domeniul sănătății. Prin colaborarea între aceste specialități, se pot obține rezultate mai bune în identificarea precoce și lupta împotrivai cancerului. Summitul de Oncologie București nu este doar despre prezentarea descoperirilor recente, ci și despre modul în care acestea pot să transforme realitatea pacienților noștri. Este o oportunitate de a dezvolta strategii inovatoare privind tratamentul, de a optimiza procesele de diagnosticare și de a crea un mediu în care fiecare pacient să poată beneficia de cele mai bune practici și tehnologii disponibile în domeniu”, a declarat prof. univ. dr. Cornelia Nițipir.

Manifestarea, ce are loc în perioada 17-18 noiembrie, la Palatul Parlamentului,se desfășoară sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.