Președintele CMR, apel la încredere de Ziua Națională a României: Împreună trecem prin dramele pandemiei. Aveți încredere în medici

Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu, a lansat, miercuri, de Ziua Națională a României, un apel la încredere: ”încrederea dintre medic și pacientul său, încrederea dintre medic și societatea noastră, societatea românească”.

”Mesajul nostru de Ziua Națională a României este un apel la încredere: încrederea dintre medic și pacientul său, încrederea dintre medic și societatea noastră, societatea românească. Acest mesaj trebuie să ajungă la toți pacienții din România. Aveți încredere în medici”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu.

”O societate modernă are nevoie de un corp medical sănătos. O societate modernă are nevoie de un corp medical puternic, capabil să facă față provocărilor. Pentru aceasta, este nevoie de responsabilitate și încredere”, a adăugat președintele CMR.

Prof. dr. Daniel Coriu a amintit și de pacienții și personalul medical care au pierdut lupta cu noul coronavirus.

”Astăzi, trăim vremuri grele, un adevărat război, o luptă între viață și moarte, o luptă pierdută de o parte dintre pacienții noștri, dar, de asemenea, și de o parte din colegii noștri. Împreună trecem prin dramele pandemiei. În această luptă, împreună cu pacienții noștri, suntem umăr la umăr și aceasta trebuie să ne unească”, a subliniat prof. dr. Daniel Coriu.

Totodată, președintele CMR a transmis urări românilor și corpului medical, de Ziua Națională a României.

”La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! La mulți ani, dragi colegi medici români!”, a transmis președintele CMR, prof. dr. Daniel Coriu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.