Președintele CMR, mesaj de mulțumire pentru medicii români: Misiunea de a salva o viață este cel mai important lucru pe care îl avem

Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu, a transmis, joi seară, un mesaj de mulțumire și recunoștință medicilor români care, în ultimii doi ani, au depus toate eforturile pentru a salva viețile pacienților. “Misiunea de a salva o viață este cel mai important lucru pe care îl avem“, a subliniat președintele CMR.

“Suntem aici în primul rând pentru a sărbători medicii români, care au făcut tot ceea ce se poate pentru a salva orice viață, au făcut tot ceea ce se poate să acorde un ajutor necondiționat semenilor noștri aflați în suferință, în momentele tragice ale pandemiei. Acei medici care, nu de puține ori, și-au depășit condiția, și-au depășit limitele. Îi mulțumesc fiecărui coleg care a depus eforturi deosebite în această perioadă pentru că, dincolo de toate, misiunea de a salva o viață este cel mai important lucru pe care îl avem. Vreau să mulțumesc tuturor profesioniștilor din domeniul medical, din spitale, secțiile de terapie intensivă, secțiile de boli infecțioase, secțiile de pneumologie, secțiile de urgență și tuturor specialităților medicale. Toate specialitățile medicale au fost implicate în această luptă. De asemenea, le mulțumesc celor care au luptat în afara spitalelor: medicii de la Ambulanță, Departamentul pentru Situații de Urgență și, bineînțeles, colegilor medici de familie. Nu în ultimul rând, mulțumesc personalului medical și celui administrativ implicat în activitatea de vaccinare. Am vaccinat peste opt milioane de cetățeni români“, a transmis prof. dr. Daniel Coriu, joi seară, în cadrul Ceremoniei “Medicul român pentru România“, organizată de Colegiul Medicilor din România.

Mesajul de recunoștință al președintelui CMR s-a îndreptat și către pacienți.

“Pacienții au înțeles nevoile noastre, ne-au fost alături și le mulțumim pentru acest lucru“, a spus președintele CMR.

De asemenea, prof. dr. Daniel Coriu a transmis și un mesaj de unitate medicilor din România, “pentru a reașeza profesia medicală acolo unde îi este locul“.

“Eu sunt un om simplu, dar am ales să mă implic alături de dumneavoastră, am ales să unesc medicii români sub un ideal, de a reașeza profesia medicală acolo unde îi este locul. Este o cauză dreaptă, frumoasă, care, îndeplinită, va aduce beneficii enorme pacienților noștri, dar și societății românești. Acesta este momentul schimbării. Această pandemie ne-a arătat că este nevoie de acestă schimbare. Societatea românească are nevoie de noi. are nevoie de un corp medical puternic, un corp medical pregătit, capabil să facă față provocărilor“, a afirmat prof. dr. Daniel Coriu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.