Președintele CMR: Suntem într-un sistem medical cu o infrastructură învechită, care se pare că nu mai rezistă la suprasolicitare

„Suntem într-un sistem medical cu o infrastructură învechită, care se pare că nu mai rezistă la suprasolicitare”, a declarat Prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, la finalul conferinței-dezbatere „Spitalele din România ÎNCOTRO? Actul Medical vs. Infrastructură”.

„Avem nevoie de o transparență totală a actului medical,  dar și a managementului la orice nivel, inclusiv la nivelul Ministerului Sănătății. Avem nevoie de o largă autonomie a spitalelor, în ceea ce înseamnă politica de personal, avem nevoie de asigurarea unei mentenanțe a spitalelor, de specialiști adevărați în instalații de spital. Se constată o lipsă de continuitate în ceea ce înseamnă managementul la nivelul instituțiilor de sănătate. Avem reglementări și normative legale vechi, care nu mai corespund normelor actuale și celor din Uniunea Europană”, a precizat Prof. dr. Daniel Coriu.

„Este nevoie de o schimbare adevărată, nu mai avem răbdare. Toate aceste schimbări trebuie să se întâmple acum și împreună putem face acest lucru”, a mai spus președintele Colegiului Medicilor din România.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței-dezbatere „Spitalele din România ÎNCOTRO? Actul Medical vs. Infrastructură”, organizat de Colegiul Medicilor din România, în contextul tragediei incendiului de la Institutul „Matei Balș”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute săptămâni.

Manifestarea se desfășoară sub conceptul CMR în DIALOG, ce își propune să devină o platformă de discuții la nivel național, prin organizarea unei serii de evenimente împreună cu principalele instituții și actori implicați în sistemul de sănătate pe cele mai importante teme pentru dezvoltarea profesiei medicale și a sistemului medical românesc. Managementul logistic și comunicarea aferente proiectului din partea CMR sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

1 comments

NU e NUMAI INVECHITA….. E TRANSFORMATA in HAOS……..NU se calculeaza necasarul de specialisti pe zone dupa populatie si frecventa bolilor…..Se construieste orice oricum. PRIVATII TREBUIAU sa AJUTE intr un fel la rezolvarea problemelor… de multe ori complica lucrurile. EXISTA noi spitale private oriunde, oricum, care ametesc lucrurile. TREBUIE STRUCTURA CLARA a Sistemului si MANAGEMENTUL problemelor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.