Președintele CNAS, apel pentru asigurarea accesului cât mai facil al pacienților la serviciile medicale

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a anunțat că sistemul sanitar trebuie să găsească soluții pentru ca pacienții să aibă un acces cât mai facil la serviciile medicale, dar și ca, acolo unde este posibil, aceste servicii să fie asigurate de medicina primară. „Trebuie sa găsim soluții pentru a asigura pacienților un acces cât mai facil la servicii medicale și, acolo unde este posibil, să le acordăm aceste servicii în medicina primară, fără să ii mai plimbăm pe drumuri de la un medic la altul. Bineînțeles, trebuie sa identificăm metode de simplificare care să nu afecteze calitatea actului medical. Aceste metode vor aduce, cu siguranță, și economii în sistem, care vor fi utilizate tot pentru pacienți”, a declarat Vasile Ciurchea.

Afirmațiile au fost făcute la o consultare la sediul cu reprezentanții medicilor de familie, întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre proiectul normelor de aplicare a Contractului-cadru pe anii 2020 – 2023. În cadrul discuțiilor, Vasile Ciurchea, a propus o nouă întâlnire cu reprezentanții medicilor de familie, la care să participe și reprezentanți ai celorlaltor specialități medicale, în cadrul căreia să poată fi identificată o arie mai largă de servicii medicale care să poată fi acordate pacienților în medicina primară.

Potrivit unui comunicat de presă, în perioada următoare, la CNAS au loc întâlniri cu organizaţiile patronale, sindicale şi profesionale reprezentative din domeniul medical pentru discutarea proiectului normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru care va reglementa condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru următorii 4 ani.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.