Președintele CNAS: Nu iau în calcul demisia

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate , Răzvan Vulcănescu, a declarat pentru Agerpres că nu a luat în calcul demisia, cerută de premierul Viorica Dăncilă.

„Nu consider că mă fac vinovat de nefuncţionalitatea platformei informatice şi sunt anumite lucruri care trebuie privite în ansamblu, de-a lungul timpului, de ce s-a ajuns la o astfel de situaţie”, a spus Vulcănescu.

Acesta a mai afirmat că intenţionează să pună la dispoziţia premierului toate elementele cu privire la sistemul informatic al cardului de sănătate, astfel încât să poată fi luată „o decizie informată”.

Vulcănescu susține că fac teste finale pentru repunerea în funcţiune a platformei informatice.

„Există un raport la care lucrăm şi la fel de important este că încercăm în momentul de faţă să executăm testele finale pentru revenirea la modul de funcţionare online al platformei informatice”, a adăugat Răzvan Vulcănescu.

 

Dăncilă a cerut demisia directorului și a purtătorului de cuvânt de la CNAS

 

Astăzi premierul Viorica Dăncilă  i-a cerut ministrului Sănătății demisia preşedintelui Casei de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, dar și demisia purtătorului de cuvânt Daniel Osmanovici. Solicitarea în acest caz a premierului Viorica Dănicilă vine pe fondul nefuncționării sistemului informatic al Casei de mai bine de două săptămâni, dar și din cauza declaraţiilor făcute de Osmanovici, care a spus că „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem “.

„Se fac eforturi pentru remedierea acestor defecţiuni dar dacă aţi adus în discuţie, am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt şi al directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă joi într-o conferinţă de presă în Drobeta Turnu Severin.

 

Daniel Osmanovici, reacție după ce i s-a cerut demisia

 

„Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine”, a scris Daniel Osmanivici pe Facebook.

Sistemul informatic al CNAS a costat peste 87 de milioane de lei si a fost implementat în anul 2012. A generat însă probleme încă de la început. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a anunțat că nu ia în calcul înlocuirea platformei informatice.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.