Președintele CNAS: Pacientul neasigurat diagnosticat oncologic va avea acces la servicii de diagnostic, monitorizare. De unde vin fondurile

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria Herdea, a declarat, joi, că se va continua implementarea Programului Naţional de Combatere şi Control al Cancerului, iar în cadrul acestuia pacientul neasigurat diagnosticat oncologic va avea acces la servicii medicale.

„De la 1 iulie 2024 vom continua inclusiv implementarea Programului Naţional de Combatere şi Control al Cancerului. În cadrul acestui program, pacientul neasigurat diagnosticat oncologic va avea acces la servicii de diagnostic, monitorizare, iar serviciile nu vin din fondul FNUASS”, a declarat dr. Valeria Herdea, la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi.

„Una dintre marile îngrijorări ale tuturor a fost că bani celor care plătesc asigurări vor fi îndreptaţi spre serviciile şi nevoile de sănătate ale persoanelor neasigurate. Vă asigur că aceşti bani vin de la bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii şi bugetul fondului. Este esenţial să înţelegem şi că trebuie să fim solidari cu cel care suferă de o boală oncologică. O boală oncologică nu este de colo, fiecare dintre noi în momentul în care am ajunge la aşa ceva are nevoie de sprijinul comunităţii în care trăieşte şi sunt responsabilitatea noastră”, a mai spus dr. Valeria Herdea.

Potrivit președintelui CNAS, în acest an va exista stabilitate în ceea ce priveşte finanţarea.

„Vom avea stabilitate în acest an şi vom încerca să depunem toate eforturile pentru ca oamenii care sunt cu afecţiuni cronice să aibă acces la servicii de sănătate. Se vor respecta drepturile persoanelor asigurate”, a afirmat Herdea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.