Președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților: Fără impozit zero pentru medicii de familie, această specialitate va muri

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Florin Buicu, cere, într-o postare pe Facebook, introducerea impozitului zero pentru medicii de familie.

Impozitul zero pentru medicii de familie este prevăzută în programul actualizat de guvernare al PSD și ar urma să fie introdus din 1 ianuarie 2020.

“Impozit zero pentru medicii de familie este una dintre cele mai importante măsuri prevăzute în programul de guvernare, capabilă sa transforme specialitatea de medicina de familie intr-o specialitate atractivă”, scrie Florin Buicu.

El avertizează că, fără aceasta măsură, medicina de familie risca să moară. “Impactul ‚morții’ medicinei de familie este devastator asupra bugetului, având în vedere mutarea serviciilor medicale către nivelul de îngrijire spitalicesc ceva mai scump”, avertizează el.

“Creșterea finanțării medicinei primare în 2019 la 2,6 miliarde, față de 2 miliarde în 2018, alături de creșterea numărului de locuri la rezidențial și impozit zero pentru medicii de familie sunt măsuri necesare care pot crește atractivitatea în domeniu”, încheie oficialul.

Semnalul de alarmă este cu atât mai puternic cu cât Florin Buicu postează și două hărți, comparative. Prima prezintă deficitul de medici de familie în România în prezent.

 

 

Cea de-a doua prezintă deficitul estimat în 2022, dacă se menține trendul actual.

 

1 comments

Doar la medici. Dar stiti ca acesti medici, marea lor majoritate isi platesc asistentii medicali din medicina de familie cu salarul minim pe economie? Oricat le-ati da noi asistentii tot cu minim ramanem. De ce nu dati o ordonanta de urgenta in acest sens. Sunt nevoita sa lucrez in 2 locuri sa pot trai. Vi se pare corect sa fiu platita ca si un necalificat dupa ce am studiat 3 ani?

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.