Preşedintele filipinez, într-o ”izolare perpetuă” pentru a se proteja de COVID-19

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte se află într-un regim continuu de izolare pentru a fi ferit de noul coronavirus, a declarat luni purtătorul său de cuvânt, Harry Roque, după ce un membru al cabinetului a fost testat pozitiv la COVID-19. Şi Duterte este testat constant, a adăugat Roque.

Duterte ”se află într-o izolare perpetuă, în sensul că grupul pentru securitatea prezidenţială a făcut o treabă foarte bună în a se asigura că nimeni nu se apropie de fapt de preşedinte. El s-a plâns şi de testele repetate nasofaringiene”, a menţionat el, informează dpa, citată de Agerpres.

Duminică, ministrul de interne Eduardo Ano a anunţat că a fost testat pozitiv la coronavirus şi că are ”simptome similare gripei, printre care dureri în gât şi dureri musculare”. Ano a fost testat pozitiv la cinci luni după ce a fost diagnosticat cu boala, iar autorităţile încearcă să stabilească dacă oficialul s-a reinfectat.

Ano fusese testat înaintea unei întâlniri programate luni cu preşedintele Rodrigo Duterte şi cu alţi oficiali pentru a decide cu privire la posibila extindere a carantinei impuse în urmă cu două săptămâni la Manila şi în provinciile învecinate.

Arhipelagul a cunoscut o creştere a contaminărilor în ultimele săptămâni, până în prezent ţara raportând 160.000 de cazuri de infectare şi 2.600 de decese asociate COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.