Președintele Iohannis, despre revenirea la normalitate de la 1 iunie

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că încă nu putem vorbi de o relaxare totală a măsurilor începând cu data de 1 iunie, dată vehiculată de premierul Florin Cîțu ca fiind data la care vom începe să revenim la normalitate.

Totodată, președintele României a subliniat că data de 1 iunie nu trebuie supraevaluată.

”1 iunie este o dată pe care, vă rog, să nu o supraevaluați. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Oficialul și-a exprimat totuși optimismul și speră ca în plină vară să se ajungă la un număr cât mai mic de restricții.

”Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și în paralel numărul de vaccinați crește, atunci cu siguranță, rând pe rând, vom putea să renunțăm la anumite măsuri. Sau, invers spus, rând pe rând, vom putea să relaxăm măsurile și sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține încât românii vor putea să-și facă concediul în tihnă”, a mai precizat Iohannis.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.