VIDEO Președintele Iohannis: Este destul de probabil să avem, chiar de la începutul anului, un vaccin sau două disponibile

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, luni, după vizita de la Spitalul Universitar de Urgență București, că este posibil să avem unul sau două vaccinuri, în România, la începutul anului viitor.

„În acest moment, știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în fază avansată de testare-aprobare și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem două, trei, poate chiar patru tipuri de vaccin, care toate vor funcționa bine. Este destul de probabil să avem, chiar de la începutul anului, un vaccin sau două disponibile și pentru noi, în România.”, a precizat președintele Iohannis.

Șeful statului a specificat că este vorba despre primele tranșe destinate personalului medical și românilor care suferă de boli periculoase care sunt mai vulnerabili în fața virusului SARS-CoV-2.

Președintele a reamintit că strategia pentru vaccinare urmează să fie aprobată, săptămâna aceasta, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Iohannis s-a arătat încrezător în privința campaniei de vaccinare, precizând că “la noi campania va fi un succes”. De asemenea, șeful statului a mai precizat nu se aşteaptă la o creştere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2 după alegerile parlamentare.

Președintele promite să construiască întreaga reformă a sistemului de sănătate

Klaus Iohannis a mai declarat, în urma vizitei de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, că unitatea medicală este „extraordinar de bine organizată” şi că îşi doreşte ca exemplul acesteia să fie folosit atunci când se va construi reforma sistemului de sănătate, după alegeri.

„Am văzut astăzi un spital extraordinar de bine organizat şi cu această ocazie, vreau să îi felicit pe cei doi medici care m-au însoţit, domnul manager, doamna director medical şi întreg personalul de aici. Un spital care a reuşit să pornească dintr-o situaţie complicată care a existat aici în luna martie şi să ajungă să funcţioneze perfect, cu toate că în spital sunt şi persoane fără COVID şi persoane cu COVID, au reuşit să separe fluxurile într-un mod remarcabil şi spitalul funcţionează acum aproape ca şi în condiţii fără pandemie. Este absolut remarcabil şi îmi doresc foarte mult ca acest exemplu să fie preluat şi mai departe, dar îmi doresc şi ca acest exemplu să fie folosit atunci când, împreună cu domnul ministru al sănătăţii, vom construi întreaga reformă a sistemului de sănătate după alegeri”, a afirmat preşedintele, în cadrul unei declaraţii de presă.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.