Președintele Klaus Iohannis: Nu dorim o carantină generală pentru România

Nu se dorește o carantină generală în România. Este declarația făcută miercuri de președintele Klaus Iohannis. Însă sunt necesare măsuri suplimentare sau mai aspre pentru a putea ține situația sub control.

”Am discutat cu premierul, cu alți membri din Guvernul României și discutăm foarte des la nivel de Consiliu European aceste chestiuni. Și în acest weekend vom avea o întâlnire în format video conferință pe tema pandemiei. Deciziile se iau în plan național și pentru România nu dorim o carantină națională fiindcă nu rezolvă problema și nu e aceeași situație în fiecare localitate. Credem că măsurile generale sunt acum în vigoare și rămân în vigoare și acolo unde rata de infectare crește se vor lua suplimentar măsuri și se vor impune restricții, cum sunt cele care probabil vor fi luate pentru București, cu limitarea circulației într-un fel în weekend”, a declarat miercuri președintele Iohannis.

Totodată, șeful statului a mai spus că trebuie accelerată campania de vaccinare.

”Însă ceea ce este foarte important și o să fiu foarte ferm și clar în consiliu, trebuie să accelerăm vaccinarea și trebuie să luăm toate măsurile care pot fi luate împreună cu producătorii de vaccinuri pentru a crește viteza de vaccinare. Până acum aceste solicitări pe care le-am avut au dat rezultate, avem doze suplimentare, de exemplu în aceste două săptămâni, ultimele două săptămâni din martie, primim multe doze suplimentare dintr-un vaccine care este foarte căutat, și cred că se poate face mai mult. În paralel vom discuta despre certificatul care arată dacă o persoană a fost vaccinată sau a avut boala sau a făcut un test și aceste chestiuni vor fi probabil lămurite în cadrul acestui Consiliu. Deci, măsuri se iau peste tot, însă pandemia nu va dispărea de la sine, este nevoie de respectarea măsurilor, restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare”, a mai subliniat președintele Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.