Preşedintele Senatului, despre decizia CEDO privind vaccinarea: Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că este „un pas important” decizia CEDO potrivit căreia vaccinarea obligatorie este „necesară într-o societate democratică”.

„Decizia CEDO pare că pune o ierarhie între drepturi şi spune cumva că dreptul la viaţă este important şi că într-o democraţie trebuie respectate nişte reguli. Democraţia nu trebuie confundată cu lipsa regulii”, a afirmat Dragu.

Întrebată dacă această decizie a CEDO poate determina obligativitatea vaccinării anti-COVID 19 în România, Dragu a răspuns: „Această decizie va fi luată în considerare de către specialişti când se va formula o recomandare sau alta. Dar este un pas important”, potrivit Agerpres.

Vaccinarea obligatorie este “necesară într-o societate democratică”, consideră Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată de părinţii unor copii cărora li s-a refuzat înscrierea la grădiniţă în Republica Cehă pentru că nu erau vaccinaţi, transmite AFP, citând o hotărâre a Marii Camere publicată joi.

“Această decizie vine să întărească posibilitatea unei obligaţii de vaccinare în condiţiile pandemiei actuale de COVID-19”, a comentat pentru France Presse Nicolas Hervieu, jurist specialist al CEDO, subliniind „marja de apreciere lăsată de Curte statelor în politica lor de vaccinare”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.