Președintele SRATI, Șerban Bubenek, apel la populație să se vaccineze împotriva COVID-19

Prof. dr. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), a subliniat încă o dată, sâmbătă, importanța vaccinării anti-COVID-19 spunând că fiecare persoană care alege să se vaccineze împotriva noului coronavirus ”va proteja pe celelalte persoane care sunt nevaccinate”.

”Pentru noi e importantă fiecare persoană care vine să se vaccineze, pentru că fiecare persoană care vine să se vaccineze va proteja celelalte persoane care sunt nevaccinate. Și se va proteja pe el în așa fel încât să nu ajungă să aibă de-a face cu terapia intensivă, cu colegii noștri care zi și noapte, de peste un an și jumătate, în condiții ca de război de foarte multe ori, încearcă să salveze vieți și reușesc. Din acest motiv, colegii noștri care astăzi ar fi trebuit poate să meargă acasă după gardă vor fi aici și mâine și poimâine, pentru a asigura aceste puncte de consultare, de prim ajutor pentru pacienții care ar putea avea eventual reacții adverse”, a declarat prof. dr. Bubenek în cadrul conferinței de presă susținute sâmbătă la centrul de vaccinare Biblioteca Națională.

Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă a transmis, cu acest prilej, bucureștenilor să vină să se vaccineze cu încredere, vaccinarea fiind cea mai eficientă metodă de a pune capăt pandemiei și de a reveni la o viață normală.

”Scopul este ca toți cetățenii care vin să se vaccineze să se simtă în deplină siguranță. Nu am avut niciun fel de incidente sau accidente nici la maratoanele trecute nici până în clipa de față, iar statistica astăzi ne spune că sunt miliarde de oameni vaccinați iar reacțiile adverse severe sunt extrem de neîntâlnite în această campanie de vaccinare. Le spun cetățenilor din București să vină să se vaccineze pentru că este, alături de prevenție, de purtarea măștii, de dezinfecție, de evitarea aglomerațiilor, măsura care poate să ne facă să ne bucurăm măcar de sărbătorile de iarnă și de o primăvară liniștită”, a conchis prof. dr. Șerban Bubenek.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.