Prima ediție a „International Library Staff Week at George Emil Palade University of Medicine, Pharmacy, Science, and Technology of Targu Mures”

Departamentul de Relații Internaționale al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în colaborare cu Biblioteca universitară, organizează în perioada 15-19 mai, prima ediție a „International Library Staff Week at George Emil Palade Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș”.

„Săptămâna Internațională a Bibliotecarilor” oferă context și oportunitatea schimbului de idei, experiențe profesionale între bibliotecari din diverse țări, propunându-și să reunească cele mai bune practici din bibliotecile academice internaționale.

Pornind de la rolul bibliotecilor academice în cercetare și cunoaștere, acest program este deschis tuturor categoriilor de personal din biblioteci, implicate în activitățile universităților europene.

Evenimentul va reuni profesioniști din biblioteci universitare din Polonia, Slovacia, Ungaria, Georgia, cu scopul de a împărtăși experiențe și de a crea noi rețele profesionale.

Cui se adresează evenimentul
Acest program este deschis tuturor categoriilor de personal de bibliotecă implicat într-o universitate europeană. Evenimentul va reuni personal profesionist de bibliotecă cu medii variate, care lucrează în biblioteci universitare sau orientate spre cercetare, cu interes de a împărtăși idei și de a crea rețele cu colegii, dar așteptăm personal din orice altă departament, interesat să viziteze universitatea noastră.

Pe parcursul acestei săptămâni, împreună vom investiga și analiza următoarele teme:
• Biblioteca, loc
• Experiența utilizatorului
• Provocări în relațiile publice
• Achiziția de resurse (online și tradiționale)
• Viitorul colecțiilor
• Digitalizarea și depozitul instituțional
• Acces deschis
• Aspecte legale
• În program vor fi incluse și câteva vizite culturale interesante.

Aplicația celor interesați trebuie să conțină un CV și o scrisoare de intenție prin e-mail la: biblio@umfst.ro Nu este necesară nicio taxă de participare; participanții trebuie să își acopere cheltuielile folosind grantul Erasmus+ oferit de instituțiile lor de origine.

Mai multe detalii și programul evenimentului pot fi consultate AICI.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.