Prima ediție virtuală a Congresului Național de Oncologie, între 15 și 17 octombrie

Principalele societăți din domeniul Oncologiei Medicale și Radioterapiei din România, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, Societatea Română de Radioterapie și Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală, organizează, pentru prima dată în format virtual, Congresul Național de Oncologie Ediția 2020, eveniment cu participare internațională.

În contextul epidemiologic actual, ce are un impact deosebit și aduce schimbări în managementul afecțiunii oncologice, tema centrală în jurul căreia a fost construit programul științific al evenimentului de anul acesta este „Provocările anului 2020 în Oncologie”.

Oncologia Medicală și Radioterapia sunt specialități în continuă evoluție, care vin cu provocări, dar și cu perspective specifice. Medicina în ansamblul său, precum și Oncologia Medicală și Radioterapia în particular, necesită ca specialiștii să fie în permanență la curent cu ultimele informații științifice, să înțeleagă importanța unei colaborări multidisciplinare și să implementeze această colaborare, totul pentru binele pacientului cu patologie oncologică.

Pandemia de COVID-19 a dus la modificări în recomandările internaționale privind managementul cancerului. Este crucial ca specialiștii din domeniul Oncologiei Medicale și Radioterapiei să interacționeze cu informație științifică de calitate și actualizată.

În aceste condiții, Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, în parteneriat cu Societatea Română de Radioterapie și cu Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală consideră că este vital ca educația medicală a profesioniștilor implicați în tratarea pacientului oncologic nu doar să continue, ci chiar să atingă cote și mai înalte în această perioadă.

Astfel, Congresul Național de Oncologie Ediția 2020 – cu participare internațională va include sesiuni cu importanți lideri de opinie din domeniu, atât de la nivel național, cât și internațional, sesiuni în premieră, cele mai noi cercetări în domeniu, sesiuni interactive, sesiuni adresate tinerilor medici rezidenți și specialiști, precum și asistenților medicali și fizicienilor.

„Programul științific de anul acesta este unul inovator, cu teme de actualitate din practica internațională în domeniul oncologiei, prezentate de reputați lectori de la nivel internațional, membri ai societăților internaționale de prestigiu din sfera noastră de specialitate, precum și de colegi din România. Dorim o abordare multidisciplinară a îngrijirii pacientului oncologic, din perspectiva tuturor specialiștilor implicați. Vedem cu toții, mai ales în această perioadă complicată, importanța informațiilor de calitate, bazate pe dovezi, pe care să le aplicăm în practica clinică”, a declarat conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România.

Congresul Național de Oncologie cu participare internațională ediția 2020 se va desfășura pe platforma Sanatatea.ONLINE/learning, în perioada 15-17 octombrie 2020.

Toate informațiile legate de eveniment și înscrierea participanților sunt disponibile aici: https://sanatatea.online/congresoncologie2020/.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.