Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş a avut loc prima prelevare de organe din acest an de la un tânăr pacient de 24 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Trei bolnavi aflați pe listele de așteptare vor primi ficatul şi rinichii. Totodată alți pacienți vor primi șansa îmbunătățirii calității vieții prin transplant de ţesuturi osteotendinoase.

”Echipa de coordonare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş, condusă de Dr. Mihai Morariu, kdp, alături de coordonatorii de transplant Andrei Burghelea şi Dorin Boca, a fost prima verigă în acest mecanism atât de complex. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (Dr. Vasile Lungu, Dr. Gheorghe Potlog, as. Rodica Dinu), Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Dan Pop, Dr. Saleh Mahlem) şi de echipa de suport pentru prelevare țesut osos a spitalului din Tg Mureş (Dr. Arpad Soiom, Dr. Sandor Zuh, Dr. Gilyen Botond). Transplantul de ficat se realizează la Institutul Clinic Fundeni, iar cele de rinichi la ICUTR Cluj.”, a transmis Agenția Națională de Transplant.

Agenția a transmis condoleanțe familiei și i-a mulțumit pentru gestul altruist. De asemena, a transmis mulțumiri echipelor medicale implicate în această activitate medicală atât de complexă și Serviciului de Ambulanţă Mureş şi Ministerului Afacerilor Interne pentru sprijinul oferit în efectuarea în condiţii rapide şi de siguranţă a transportului echipelor medicale şi a ficatului prelevat de la Tg. Mureş la Bucureşti.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.