Prima prelevare de organe și țesuturi din acest an la SJU Buzău, de la o pacientă de 62 de ani aflată în moarte cerebrală

sursa foto: Agenția Națională de Transplant/Facebook

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a avut loc, joi, prima intervenție de prelevare de organe şi ţesuturi din acest an, de la o pacientă de 62 de ani, aflată în moarte cerebrală.

Potrivit conducerii spitalului, femeia a ajuns în data de 22 martie la UPU în comă, în urma unei hemoragii cerebrale.

„În urma investigaţiilor – analize medicale, CT cerebral, care a evidenţiat o hemoragie masivă emisferă stângă – pacienta a fost declarată în moarte cerebrală. Ulterior, pacienta a fost internată în secţia A.T.I., având o evoluţie nefavorabilă. Având în vedere diagnosticul, s-a luat legătura cu familia, în vederea obţinerii acordului de prelevare de organe şi ţesuturi” , informează un comunicat de presă postat pe pagina de internet a spitalului.

În urma acordului primit din partea familiei, două echipe medicale de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Colentina din Bucureşti au sosit joi la Buzău pentru prelevarea de organe.

„Echipa medicală formată din dr. Victor Ioniţă, medic primar A.T.I. şi (KDP) în cadrul programului de transplant, dr. Adrian Zoican, medic primar specialitate de urgenţă şi coordonator al programului de transplant (CDT), dr. Ghenadie Porumbac, medic specialist A.T.I. – Spitalul Clinic Fundeni, Bucureşti şi dr. Andrei Nica, responsabil banca de ţesut – Spitalul Colentina, Bucureşti, au realizat prelevarea de organe acestei paciente. S-au prelevat ficat, rinichi, os, cornee. Toate organele au fost alocate centrelor din Bucureşti. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău mulţumeşte familiei că a conştientizat nevoia de a salva alte vieţi prin acordul pe care l-a dat în vederea prelevării de organe” , se mai arată în comunicat.

În urma intervenției, mai mulți pacienți au primit o nouă șansă la viață.

„Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 3 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal, pentru alţi 2 pacienţi care aşteptau un transplant de cornee și pentru și mai mulți pacienți care au nevoie de transplant osos”, informează Agenția Națională de Transplant (ANT).

Potrivit ANT, prelevarea țesuturilor a fost realizată de echipa Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.