Prima sesiune din 2019 de schimbare a centrelor de pregătire în rezidențiat, anunțată de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății organizează, în perioada februarie-martie 2019, prima sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți din acest an.

 

Criterii de transfer

 

Cererile pot fi depuse, în perioada 11–25 februarie, la direcțiile de sănătate publică din centrele universitare în care se solicită continuarea pregătirii.

Criteriile în baza cărora vor fi analizate solicitările sunt următoarele: anul de rezidențiat (prioritate pentru anii mari); unic susținător al unui copil minor; soț/soție cu loc de muncă în centrul universitar solicitat și având în îngrijire copii; soț/soție cu loc de muncă în centrul universitar solicitat; locuință în centrul universitar solicitat sau la mai puțin de 100 km; părinți bolnavi sau alte persoane în întreținere în centrul universitar solicitat.

În situațiile în care numărul solicitărilor depășește numărul de locuri anunțat, cei în cauză pot beneficia de detașări pentru module de pregătire pentru care capacitatea de pregătire nu este depășită.

 

Acte necesare pentru transfer

 

În vederea schimbării centrului de pregătire, rezidenții interesați vor prezenta avizele conducerii universităților de medicină și farmacie din centrele implicate, avizul direcției de sănătate publică și al unui coordonator de program, respectiv director de program în specialitatea în care sunt confirmați, din centrul universitar în care urmează să se pregătească. Rezidenții în medicină de familie vor prezenta numai avizul direcțiilor de sănătate publică și al coordonatorilor de program, de plecare și de primire. Rezidenții pe post vor prezenta și avizul unității sanitare cu care au încheiat contract individual de muncă pe durată nedeterminată. Toți solicitanții vor prezenta acte justificative privind motivele cererii.

Afișarea solicitărilor aprobate se va face pe site-ul Ministerului Sănătății la 12 martie, iar schimbarea centrelor de pregătire va fi operațională de la 15 martie 2019.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.