Primăria București vrea o licitație publică internațională pentru construcția Spitalului Metropolitan

Primăria București își propune să lanseze ”cât mai curând o licitație publică internațională, la care să participe cei mai importanți constructori de spitale, care să vină cu experiența lor, cu expertiza lor și să construiască Spitalul Metropolitan în nordul Bucureștiului, în zona Pipera”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, a precizat că are în față, în prezent, două soluții oferite de studiul de fezabilitate pentru acest spital și și-a exprimat speranța să fie lansat cât mai curând și proiectul tehnic. .

În urmă cu o lună, edilul a anunțat că vrea să aducă în toamnă, în  ședința Consiliului General, pentru aprobare indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Metropolitan.

Gabriela Firea a afirmat atunci că investiția vizată de Primăria Capitalei presupune atât zona medicală, cât și un centru de excelență și funcții complementare, cum ar fi spații de cazare pentru însoțitori, iar soluțiile tehnice tratează un număr între 800-1000 de paturi.

Primarul general Gabriela Firea anunţa în mai 2017 că Primăria Capitalei şi autorităţile din judeţul Ilfov vor finanţa construirea unui spital metropolitan cu 2.000 de paturi, care va costa 300 de milioane de euro, pentru că în această regiune unităţile medicale sunt suprasolicitate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.