Primarul Capitalei vrea să aducă în toamnă, în  ședința Consiliului General pentru aprobare indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Metropolitan

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să aducă în toamnă, în  ședința Consiliului General pentru aprobare indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Metropolitan.

Gabriela Firea a făcut anunțul pe Facebook.

“Demersurile pentru viitorul spital metropolitan avansează rapid, după ce, în luna aprilie, Primăria Capitalei a alocat bugetul pentru primele etape ale acestui proiect, iar în luna mai a atribuit Trustului de Clădiri Metropolitane București contractul de elaborare a Studiului de Fezabilitate (…).Trustul de Clădiri Metropolitane ne-a prezentat cele două soluții tehnice pe care le tratează și pe care le va propune municipalității. Acest lucru înseamnă că în această toamnă putem aduce în ședința Consiliului General pentru aprobare indicatorii tehnico-economici. Pasul imediat următor este să organizăm procedura pentru realizarea proiectului tehnic și apoi pentru execuția investiției. Ținta noastră este ca în primăvara anului următor să începem lucrările”, a scris ea.

Potrivit edilului, investiția vizată de Primăria Capitalei presupune atât zona medicală, cât și un centru de excelență și funcții complementare, cum ar fi spații de cazare pentru însoțitori, iar soluțiile tehnice tratează un număr între 800-1000 de paturi.

Terenul aferent investiției se află în proprietatea Primăriei Capitalei si se afla in zona de Nord a Capitalei, a mai precizat Gabriela Firea.

Primarul general Gabriela Firea anunţa în mai 2017 că Primăria Capitalei şi autorităţile din judeţul Ilfov vor finanţa construirea unui spital metropolitan cu 2.000 de paturi, care va costa 300 de milioane de euro, pentru că în această regiune unităţile medicale sunt suprasolicitate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.