Primarul Nicuşor Dan propune înființarea „Caravanei mobile de vaccinare”

Primarul general, Nicuşor Dan, propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să adopte în şedinţa din 2 august un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19.

Proiectul „Caravana mobilă de vaccinare” presupune înfiinţarea unui centru mobil pentru cetăţenii municipiului Bucureşti care doresc să fie imunizaţi cu unul dintre vaccinurile existente pe piaţă şi nu prezintă contraindicaţii de vaccinare în urma efectuării triajului medical.

Perioada de implementare a proiectului este de cinci luni de la data intrării în vigoare a hotărârii CGMB, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de situaţia pandemică.

Potrivit referatului de aprobare, centrul de vaccinare mobil se va deplasa în fiecare sector, venind atât în sprijinul persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa la centrele deja existente pentru imunizare, cât şi al celelalte categorii de cetăţeni pentru care deplasarea presupune parcurgerea unei distanţe mai mari. Staţionarea centrului de vaccinare în fiecare sector va fi raportată la numărul de locuitori din cele şase sectoare, conform unui grafic prestabilit.

Obiectivul proiectului este creşterea gradului de imunizare al populaţiei din Bucureşti, cu impact asupra diminuării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Statisticile la nivel naţional relevă o scădere a gradului de persoane vaccinate pe perioada ultimelor luni. Imunizarea populaţiei a devenit din ce mai complicată şi sortită eşecului, în condiţiile în care numărul de cazuri a scăzut şi pe fondul mesajelor de dezinformare cu privire la efectele negative ale vaccinului. În faţa acestei realităţi, scopul caravanei mobile de vaccinare este de a prezenta într-o manieră cât mai obiectivă beneficiile vaccinării, devenită esenţială pentru a evita un nou val al pandemiei, mai ales în contextul apariţiei de variante noi ale coronavirusului”, se mai arată în referatul de aprobare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.