Primele decese confirmate în România din cauza virusului gripal în acest sezon

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat, luni, primele două decese din cauza virusului gripal în România din sezonul 2021-2022.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un bărbat de 58 de ani, din judeţul Timiş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal. El a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, iar decesul a survenit în 14.04.2022.

De asemenea, a decedat o femeie în vârstă de 78 de ani, din judeţul Olt, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal. Femeia a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, iar duminică a decedat.

Potrivit INSP, de la începutul sezonului și până la 10 aprilie au fost confirmate prin teste de laborator 803 cazuri de gripă în România. Dintre acestea, doar 4 cazuri au fost cu virus gripal tip B, restul fiind cu virus gripal tip A (subtip H3 și H1).

Până la 10 aprilie 2022 au fost vaccinate antigripal 1.506.362 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, potrivit INSP.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.