Primele măsuri pentru a limita răspândirea Omicron: Test PCR obligatoriu la intrarea în România și carantină pentru persoanele nevaccinate

sursa foto: Guvernul României

Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila, a anunţat, duminică, după şedinţa de la Palatul Victoria, pe tema gestionării pandemiei COVID-19, că persoanele din state terţe vor trebui să prezinte un test PCR, nu mai vechi de 48 de ore, la intrarea în ţară. Cei nevaccinaţi anti-COVID-19 vor sta zece zile în carantină.

”Măsurile care s-au discutat şi care urmează să fie adoptate în perioada imediat următoare se referă la limitarea răspândirii acestei noi tulpini şi de aceea, românii şi alţi cetăţeni din UE care vin din ţări terţe, deci din afara Uniunii, vor prezenta un test RT-PCR obţinut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei. Cei care nu sunt vaccinaţi, vor intra în carantină timp de zece zile”, a anunţat prof. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a anunţat, de asemenea, și măsurile care se vor aplica cetăţenilor din Uniunea Europeană.

”Cei care vin din alte ţări, dar din spaţiul UE, vor continua să prezinte, ca şi până în prezent, certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR, obţinut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei. Persoanele nevaccinate care nu au trecut prin boală în ultimele 6 luni, care călătoresc din alte state membre ale UE aflate în zona roşie, urmează să fie carantinate timp de zece zile”, a mai afirmat prof. dr. Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului, cei care sunt nevaccinați, nu au trecut prin boală și nu au test PCR stau în carantină 14 zile.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.